USLUGE

Vlažni cupping

Po postizanju vakuumske hiperemije na koži, kao kod suhog cuppinga, čaše se privremeno uklone i izaziva se malo krvarenje na površini kože pa iznova postavi usisni tlak. Ne primjenjujemo zarezivanje kože, nego se kapljično krvarenje postiže s nekoliko sitnih uboda vrlo tankom iglom, sličnom akupunkturnoj. Time se dobiva svega nekoliko kapi krvi, koja se oslobodi i izađe na površinu kože. Nakon tih uboda ne ostaju nikakvi ožiljci.

Suhi cupping

Moderni je pristup cuppingu pri kojem se primjenom vakuuma na čašu postavljenu na točno određenu točku kože postiže odvajanje kože od potkožja te se pojačava prokrvljenost kože i svih potkožnih struktura ispod čaše. Nakon točno određenog stupnja usisnog tlaka i trajanja aplikacije, sukladno individualnom odgovoru pacijenta, vakum se otpušta.

Klizeći cupping

Uvjetno rečeno, predstavlja podvrstu masaže. Posebnom vrstom čašice (silikonske) uz podtlak tretiraju se pomicanjem čašice veće površine kože, ispod kojih želimo izazvati intenziviranje krvnog protoka, kao i neke druge metaboličke efekte. Koža se namaže uljem za masažu. Na taj se način pojačava mikrocirkulacija u koži i potkožju, te se poboljšava periferni krvotok.