Dr. Mehran Shafie

Dr. Mehran Shafie diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1994. godine i stekao zvanje doktora medicine. Na Klinici za koštanu kirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu završio je specijalizaciju iz ortopedije i traumatologije te se bavio poglavito dječjom ortopedijom i protetikom kuka.

Dugo je u kontaktu s cuppingom. U njegovoj rodnoj zemlji, Iranu, cupping je priznat tradicionalni način liječenja i provodi se u specijaliziranim klinikama.

Pohađao je tradicionalni tečaj cuppinga (hidžama) u Iranu te je potom samostalno, kao ortoped i traumatolog, proučavao što se sve može i smije liječiti cuppingom. Stekao je međunarodnu dozvolu kao liječnik osposobljen za aktivnu samostalnu primjenu cuppinga.

Posjeduje bogato međunarodno radno iskustvo u terapiji cuppingom (Velika Britanija, Egipat, Sudan).

U Republici Hrvatskoj je utemeljio Cupping centar i cuppingom se bavi posljednjih šesnaest godina. Njegovo shvaćanje cuppinga izlazi iz tradicionalnih okvira. Spojivši medicinsko znanje i tradicionalnu tehniku uspješno je pomaknuo granice mogućnosti primjene cuppinga u otklanjanju i ublažavanju simptoma određenih bolesti, ali i u njihovoj preventivi.